بخشداری بیارجمند
ENGLISH
شناسنامه آماري بخش

طبق اطلاعات موجود بخش بيارجمند به مركزيت شهر فعلي بيارجمند با توجه به آثار وشواهد موجود از ويژگي خاصي برخوردار مي باشد كه از جمله آن مسجد جامع بيارجمند به سبك معماري قديم، از 440 سال قبل و از دوران صفويه بر جا مانده است همچنين آثار بجا مانده از بيار قديم معروف به خرابده كه متعلق به قبل از اسلام مي باشد ووجود چندين قلعه قديمي و تپه باستاني در اين بخش شاهدي بر اين ادعا است.

مقدسي جغرافيدان و تاريخ نگار مشهور در كتاب خود (احسن التقاسيم في معرفه الاقاليم ) كه در سال 375 هجري آن را تاليف كرده، بيارجمند را منطقه قابل توجهي در ايران و آن را سرزمين ثروتمندي شمرده كه مركز شتر ، گوسفند و روغن است . مردمان آن را در ساختمان و رسم ماهر دانسته و مردانگي و دينداري و نيك خواهي آنها را زبانزد خاص و عام شمرده است.

در اوايل قرن هشتم حمد الله مستوفي بيارجمند را شهري متوسط با هواي معتدل از اقليم چهارم در خراسان دانسته كه حاصلش غله و اندكي ميوه است در دوره سربداران بيارجمند و مناطق اطراف آن به دست عبدالرزاق سربدار افتاد از اواخر قرن دوازدهم به بعد گردشگران اروپايي كه از حاشيه شمالي كوير بزرگ گذشته اند در رابطه با بيارجمند مطالبي نوشته اند، كاپيتان كلارك به حدود دويست خانه و آبياري در بيارجمند اشاره مي كند . همچنين ياقوت حموي در معجم البلدان از دانشمندان و بزرگان بيارجمند نام برده است.

مردم اين بخش شيعه اثني عشري و از تدين و تعبد خاصي برخوردارند و به گواه اسناد و كتب قديمي (احسن التقاسيم مقدسي ، معجم البلدان ياقوت حموي و... )و آنچه در حال حاضر شاهد آن هستيم از گذشته تا كنون مردم بيارجمند متدين ، مومن ، معتقد و ملتزم به شعائر اسلامي ، دوستدار ائمه و ولايت مدار مي باشند. در خصوص سنت و آداب و رسوم مردم بيارجمند بايد گفت بيارجمند مردمي خون گرم ، مهمان نواز ، كم توقع و قانع دارد كه هميشه شكرگزار خدمات دولت خدمتگزار بوده اند ، اعياد و جشن هاي مذهبي مانند عيد قربان ، غدير , فطر ، مبعث و ولادت ائمه معصومين را با شكوه برگزار مي كنند ، در مراسم عزاداري ائمه معصومين بويژه ماه محرم ، صفر و دهه فاطميه مجالس بسيار با شكوه همراه با اطعام عمومي بر گزار مي نمايند.براي علما احترام و ارزش زيادي قائل هستند و با روحيه تعاون و همكاري بالا حضوري گسترده در مراسم و راهپيمايي هاي مربوط به دهه فجر ، دفاع مقدس ، روز قدس و ...دارند. از علماي بزرگ اين منطقه در گذشته مي توان به آيت الله شيخ محمد يوسف آرام معروف به حائري خراساني اشاره و از علماي معاصر مي توان به مرحوم حجه الاسلام و المسلمين حاج آقاي احمدي امام جمعه فقيد بيارجمند اشاره كرد. همچنين مي توان به وجود شخصيت هاي سياسي از خطه بيارجمند در پست هايي از قبيل معاونت امور پيگيري و هماهنگي هاي رياست جمهوري و مديران شهرستاني اشاره داشت.

اهالي اين بخش از پيشگامان انقلابي شهرستان شاهرود بوده و در دوران دفاع مقدس نيز وفاداري خود را به نظام مقدس جمهوري اسلامي با حضور جوانان غيور در جبهه هاي نبرد حق عليه باطل با اهداي 106 شهيد والا مقام به اثبات رسانده اند.

بخش بيارجمند به لحاظ تقسيمات كشوري يكي از بخشهاي شهرستان شاهرود محسوب مي شود،داراي يك شهر(بيارجمند) به عنوان مركز بخش و 2 دهستان به نام هاي دهستان بيارجمند (شامل 8 روستا)و دهستان خارتوران (شامل 34 روستا)مي باشد. 66 درصد جمعيت كل بخش ساكن روستا و 34 درصد ساكن شهر مي باشند.


1395/10/23
آدرس پستی: بیارجمند - بلوار جهاد - بخشداری بیارجمند  تلفن: 2 و 32673601 - دورنگار: 32673222 
کلیه حقوق این پایگاه متعلق به بخشداری بیارجمند می‌باشد.
Powered by DorsaPortal